0

Doom 3 a pokol kapujában, és azon túl

Több mint 3 év fejlesztés után végre, eljött az idő, hogy megnyíljon a pokol kapuja újra, és mi önként, és dalolva sétáljunk bele.

A történet 2145-ben játszódik valahol a Marson, egy kutatóbázison dolgozunk, amikor egy professzor eltűnik, és itt kapjuk meg az első küldetésünket, hogy találjuk meg az öreget. Aztán valami elromlik a képernyő elsötétül, pentagrammák jelennek meg mindenhol, és egy furcsa átjárón, képzeletünk legfélelmetesebb szörnyei lepik el a bázist, az már csak hab a tortán, hogy az emberek pedig zombivá változnak. Szótlan hősünk, csupán egy grimasszal jelzi, hogy megértette a dolgot, itt bizony kőkemény hentelésre kell majd számítania. A játék alapvetően akció, lövöldözős számítógépes játék, ami azért bőven tartalmaz horror elemeket is. A fejlesztők a szörnyek megalkotásánál, nem ismertek határt, és valami nagyon agyament lényeket hoztak létre, talán a legemlékezetesebb a mancubus, ami nem más mint, fogták a világ legkövérebb emberét, a feje helyére egy három karú polipot raktak, és ráadásként kezeit rakétavetőkkel helyettesítették. Sajnos az ilyen fokú kreatívság, a pályákra már nem mondható el, a játék legnagyobb hibája, hogy egy idő után iszonyúan unalmasak lesznek a helyszínek. Természetesen a szörnyek elpusztításához, bőven kapunk fegyvereket, az arzenál elég szélesre sikeredett, így a pisztolytól, a láncfűrészig, és a BFG 9000- ig mindennel találkozhatunk majd.

Aki imádja az akciót, a töménytelen mennyiségű vért, és lövöldözést, egy csipetnyi horrorral fűszerezve, annak ideális választás lehet a Doom 3.

  
Iktatva: Lövöldözős Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012