Hírek logikai és PC játékok témában

Botanicula egy fa életének a megmentése

Botanicula egy fa életének a megmentése

Talán többeknek is ismerősen csenghet az Amanita Design fejlesztői csapat neve. Pontosan, jó helyen jártok, ugyanis hozzájuk köthető a méltán híres, kis kaland játék a Machinarium, vagy éppen a Samorost. A magasra helyezett lécet, bizony nem könnyű feladat túlszárnyalni, most azonban úgy érzem, hogy megint olyan számítógépes játékot alkottak a srácok, melyre… Tovább: Botanicula egy fa életének a megmentése»

Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!

Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!

Kalandjátékosok figyelem, megérkezett a Black Mirror trilógia befejező része. A történet pontosan ott, folytatódik, ahol az előző rész abba maradt, így a friss játékosoknak érdemes, kijátszani az első kettő részt is. Darren Michaels egy fáklyával a kezében rohan az erdőben, aztán véres emléképek villanak fel, rituálék, barlangok, lávába zuhant emberek. Valahol… Tovább: Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!»

Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja

Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja

Talán mindenkinek rémlik, még a Lost sorozat, annak idején szinte minden nézettségi rekordot megdöntött, emberek milliót láncolva hétről hétre a televízió elé. Ezek után szinte várható volt, hogy előbb utóbb, a sorozatból számítógépes kaland  játék készül, ami végül nem is lett olyan rossz, sőt! A történet valahol ott kezdődik, ahol a sorozat… Tovább: Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja»

Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában

Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában

Q.U.B.E. azaz Questionable Understanding of  Block Extrusion, a játék alapvetően egy logikai FPS, talán még ilyen sem volt a Portal megjelenése óta. Ha valakinek, most a cím azonos horror film jutott eszébe, gyorsan felejtse el, mert most teljesen másról lesz szó. Miről is szól a játék? Történetre ne nagyon számítsunk, mert az… Tovább: Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában»

Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva

Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva

Ma egy igazán kedves kalandjátékot szeretnék bemutatni, a cseh fejlesztésű Machinariumot. A játék saját pénzből készült, ez meg is látszik rajta, a fejlesztők mertek, szabadon, és kreatívan gondolkodni. Már az első pillantásra magával ragad a játék hangulata, és a látványa is. Egy nagyon szerethető kis robottal ismerkedhetünk meg, akitől elszakították… Tovább: Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva»

PC játékok 2012