0

Red Alert 1 retro stratégiai játék a régi időkből

Első rerto játékunknak egy nem túl régi klasszikust választottam, de nosztalgiázásra mindenképp tökéletes.
Ez a Red Alert első része.

A stratégiai játék 1996-ban látott világot a ma már világhírű Westwood támogatásában, először senki sem értette, hogy most ez egy Command and Conquer folytatás, vagy egy teljesen új rész. Az első bevezető videó után döbbentünk rá, hogy bizony ez a rész ad magyarázatot a későbbi dolgokra, hogy és miért jött létre a NOD és GDI.

A történet ott kezdődik, hogy Albert Einstein, létrehoz egy időgépet, mellyel látogatást tesz Berlinben 1924-ben, és megöli az akkor még festőnek tanuló fiatal Hitlert, így akadályozva meg, a második világháborút. Ezzel csak egy probléma volt, hogy Sztálin felemelkedését, viszont nagyban segítette, és így csöppenünk abba a hidegháborús helyzetbe, ami ezt a részt jellemzi. Természetesen a megszokottakhoz képest, itt is mindkét fél küldetésbe bele kóstolhatunk. Újításként a tengeri járműveket is irányíthatjuk, így kedvünkre gyárthatjuk a tengeralattjárókat és építhetjük a hajónaszádokat. Az egységeket jobban kidolgozták, így már nincsenek hatalmas különbségek, a két ellenfél között, kiegyensúlyozottabb lett a játékmenet.

A grafika nem változott túl sokat, az elődökhöz képest, viszont az átvezető videók nagyobb hangsúlyt kaptak, a színészek is jól játsszák, a rájuk osztott szerepet, a játékélmény pedig fejthetetlen.

Összegzésképp a Red Alert méltán kaphat előkelő helyet a klasszikus stratégiai pc játékok képzeletbeli ranglistáján, igazi úttörőnek számít a maga nemében.

Mára már klasszikus zenével zárnám a cikket:

  
Iktatva: Régi retro Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012