0

Spore hozd létre a saját univerzumodat

A Maxis fejlesztői csapata egy újabb remek játékkal állt elő. A Spore névre keresztelt játék, több különböző műfajt is magába olvaszt, így került bele, stratégia, kaland, lövöldözés, karakterfejlődés.

A játék kezdetén, egysejtű, kis mikrobát kell létrehoznunk, minden tulajdonságát mi alakíthatjuk ki, hogy hogyan nézzen ki, növény esetleg húsevő, legyen. Miután ezzel megvagyunk, bele is vethetjük magunkat, az ősi tengerek világába, ahol kicsi kedvencünket, kell majd nevelgetni, irányítani, és olykor elmenekülni egy-egy hatalmas amőba elől. Fejlődésünk során, egyre nagyobbak leszünk, és ha mindent jól csinálunk, szépen fokozatosan végigjárhatjuk az evolúció fontosabb szakaszait. A szárazföldre kiérve, újabb szakasz következik életünkben, fajunk kisebb kolóniákba tömörül, egy-egy fészek körül, és hamar rájövünk, hogy nem vagyunk egyedül. Innen már csak egy lépés, hogy ne csak egy egyedet, hanem egy egész törzset vezessünk, mellyel a többi, csoportot kell legyőzni, esetleg barátságot kötni velük.

Törzsi szokásainkat levetkőzve, feljebb léphetünk az evolúciós ranglistán, és az űrkorszak beköszöntével, már más bolygókat, univerzumokat, igázhatunk le, vagy köthetünk szövetséget. Utazásunk során, rengeteg néppel találkozhatunk majd, lesznek, akik barátságosan viselkednek, és bizony lesznek olyanok is akik a pusztulásunkat kívánják. A játék alapvető célja a szórakozás, persze mint minden pc játékban itt is lehetőségünk van egy fajta befejezésre, ez pedig nem más, mint az univerzum közepének az elérése. Ebben csak egy nehézség van, hogy utunkat állják a világegyetem legádázabb és leggonoszabb teremtményei, melyeket hosszú és küzdelmes csata árán tudunk majd legyőzni.

A játékot szinte bárkinek tudom, ajánlani, kortól és nemtől függetlenül, mert mindenki megtalálhatja benne a számára legjobb stílust.

  
Iktatva: Kaland Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012