0

Binary Domain a robotok köztünk élnek

Talán senkinek sem lehet idegen vagy ismeretlen az a felvetés, hogy eljön majd az az idő amikor, a robotok, köztünk fognak élni, és különösebb anatómiai beavatkozás nélkül, nem is jönnénk rá, hogy bizony egy géppel van dolgunk. Ez a pc játék is ezt a vonalat képviseli.

A történet szerint, az emberiséget, hatalmas katasztrófák sújtották, melyek igen csak megtizedelték a létszámunkat, a kiesett munkaerőt pedig pótolni kell, nem is mással, mint a robotokkal. Ennek értelmében létre is hoztak egy törvénykönyvet mely meghatározza, milyen feltételekkel lehet robotokat gyártani, az egyik ilyen fontos kitétel, hogy nem hasonlíthatnak az emberekre.

A játék 2080-ban Tokióban játszódik, ahol, mint később kiderült, már évek óta gyártanak, és szivárogtatnak a társadalomban humanoid robotokat. Hatalmas botrány tör ki és az ENSZ úgy határoz, hogy egy különleges kommandó tagjaként küld minket, az első frontvonalba. Mi egy fiatal amerikai tengerészgyalogos, Dan Marshall bőrébe bújhatunk. A játék nem más, mint ahogy az már várható volt, tömény akció, és lövöldözés egy csipetnyi jól, megírt, néhol már filozofikus kérdéseket feszegető történettel. A játékmenet alapvetően egyszerű, hatalmas robot hordák rohamait kell visszaverni, és így kell fokozatosan előrehaladni, a tűzharcokat, egy-egy filmbeillő animációval szakítják meg, így lehetőségünk van egy kis pihenésre, illetve, magát a cselekményt is jobban megismerhetjük.

Tehát akinek bejött, mint a film a Terminátor, vagy a Szárnyas fejvadász, és imádta a Gears of  War-t mint játékot, akkor nagyot nem csalódhat, összességében egy nagyon jól összerakott akció pc játékot kaptunk a fejlesztőktől.

  
Iktatva: Lövöldözős Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012