0

Boóc András válaszol: melyik a legjobb bridzs PC játék?

Kedveli a kártyajátékokat? Szívesen játszana a világhálón olyan méltán népszerű játék típusokat, amelyek minden korosztály ízlésének megfelelnek? A  legismertebb offline játékok: BridgePro, Jack, GIB és Bridge Master emellett az online bridzs éli az aranykorát és ezen játszmák színhelye a Bridge Base Online (BBO). Boóc András, a Magyar Bridzs Szövetség szakmai alelnöke lelkes játékosként elsősorban az élő játszmákat kedveli, de kérésünkre szívesen nyilatkozott a PC-s bridzs játékokkal kapcsolatban.

Sokak szerint a bridzs valójában nem is kártyajáték, hanem annál sokkal több. Az egész világon ismert szabadidős elfoglaltság megfelelő szellemi színvonalat, tudást, és persze gyakorlatot követel meg a játékosoktól, de a jókedv és a humor is nélkülözhetetlen elemei a francia pakli társágában töltött óráknak. old-mans-hand-798493-m

Mielőtt azt gondolná, hogy ez a játék kizárólag a logikáról szól, és elveszik benne az asztalnál ülők személyisége, fontos tudnia, hogy ez cseppet sem így van. Kevés olyan kártyajáték van, ahol a bridzs esetében tapasztaltaknál jobban érvényesül a játékosok személyisége, de ugyanakkor a szellemi tudás sem nélkülözhető.

Ahhoz, hogy jó bridzsjátékos váljon Önből, érdemes minél többet gyakorolni, ellesni néhány mesterfogást olyan tapasztalt profiktól, akik rendszeresen bridzsezéssel töltik szabadidejüket, s otthonosan mozognak a témát illetően.  Logikus gondolkodás, önismeret, gyors döntések,  s természetesen a vereség és a győzelem megfelelő alázattal való megélése – minderre tanítja  a játék megszállottjait. 

  
Iktatva: Számítógépes PC játékok

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2014