0

GTA IV nők, kocsik, fegyverek, és töménytelen akció

Ki ne ismerné, a Rockstar által fejlesztett Grand theft auto sorozatot, valamikor réges-rég egy messzi-messzi galaxisban még felülről szemléltük, ahogy néhány pixel darabot irányítva kocsikba szállhatunk be és lövöldözhettünk. Mára már ez nagyon megváltozott, a GTA III óta tudjuk, hogy a fejlesztők, minden egyes résszel, egy maradandót alkotnak a pc játékok világában. Így van ez a mostani résszel is. Rengeteg változás történt a legutóbbi San Andreas óta.

A játék főhőse egy Nico Belic nevezetű szerb exkatona, aki Amerikába utazik, hogy megtaláljon egy embert, aki anno keresztbe tett neki, méghozzá elég csúnyán. Első benyomásra a játék grafikája, csodálatos, hihetetlenül részlet gazdag, a fények, az árnyékok mind-mind nagyon szépen kidolgozottak, a járókelők sem össze-vissza, botorkálnak, hanem mindenkinek van úti célja, személyes története, él és lélegzik a város, Liberty City. Első körben a kuzinunkat kell felkeresni, aki már bedolgozta magát, és saját taxi cége van. A kocsik, végre rendes fizikát kaptak, vége az árkádos időszaknak, a fejlesztők sokkal inkább egy szimulátor irányába léptek el, érezzük a kocsikat, azok súlyát, a gumik kopását, és ahogy az lenni szokott, mindegyik kocsi más és más vezetési stílust igényel, nem mondom, hogy először nem volt furcsa, és nem szitkozódtam, hogy állandóan kifarol a kocsi.

A játék során, rengeteg különleges karakterrel találkozhatunk, számtalan fegyvert kipróbálhatunk, több mint száz autót ellophatunk, és még a történetvezetés is dicséretes, lövöldözésben és akcióban sem fogunk hiányt szenvedni. Úgy gondolom, hogy ezzel a résszel megint egy remek GTA-t kaptunk, ami jó kis időre a monitor elé fog szegezni mindenkit.

  
Iktatva: Lövöldözős Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012