0

Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja

Talán mindenkinek rémlik, még a Lost sorozat, annak idején szinte minden nézettségi rekordot megdöntött, emberek milliót láncolva hétről hétre a televízió elé. Ezek után szinte várható volt, hogy előbb utóbb, a sorozatból számítógépes kaland  játék készül, ami végül nem is lett olyan rossz, sőt!

A történet valahol ott kezdődik, ahol a sorozat is, Oceanic Airlines 815-ös Sydney – Los Angeles-i járatán ülünk, minden rendben megy a becsekkolásnál, a poggyász is a helyére került, éppen a martininket szürcsöljük, miközben a stewardess hölgy domború idomait mustráljuk,  amikor bekövetkezik, az amire senki sem számított, na jó, mindenki tudja mi fog történni. Légörvény, zuhanás, eszméletlen ébredés egy lakatlan szigeten, és persze az elmaradhatatlan amnézia kártyát is kijátszották a fejlesztők. Így adott a játék főcélja, ismerjük meg magunkat, frissítsük fel az emlékeinket, mindezt a jó öreg “lostos” környezetben. A Lost via Domus tehát alapvetően kalandjáték, megspékelve, logikai feladványokkal, kreatív készségünket is elő kell majd bányászni, és persze azért akció is vár majd bennünket. Természetesen a játék során találkozhatunk, a jól ismert szereplőkkel is, mint például: Jack, Kate, vagy éppen a kellően bárgyú, de azért szerethető Hugoval. Bármelyik túlélővel beszélgethetünk, ez a játék, és a történet szempontjából is fontos, mert olyan információkkal látnak el, melyek elengedhetetlenek, ahhoz, hogy apró részleteket összerakjuk.

Szerintem egy zseniális kalandjátékot sikerült összerakniuk a fejlesztőknek, az a bizonyos hangulat is nagyon jól átjön, aki pedig még a sorozatot is szerette, annak kötelező darab, ez a pc játék.

  
Iktatva: Kaland Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012