0

Prisoner of Ice nácik, szörnyek, misztikum és kaland

Talán akik jobban elmerültek a kalandjátékok világában, ismerős lehet nekik Bruno Bonelli neve, az Alone in the dark szülőatya, aki a jól ismert H.P.Lovecraft regényei alapján készíti a pc játékokat. Mai cikkemben egy régi klasszikust szeretnék feleleveníteni.

A történet szerint 1937-ben járunk valahol a déli sarkkörön túl, a háború már a küszöbön van. De hogy mit is keresünk egy ilyen zord környéken? Egy norvég tudós által felfedezett, különös, és egyben veszélyes dolog után kutatunk, de ahogy az lenni szokott a németeket is meglehetősen érdekli a dolog. Egy kisebb harc után végül megszerezzük a ládákat, melyek sértetlenül, kell visszaszállítani a bázisunkra, ügyelve arra, hogy a rakományt fagypont alatt tartsuk. Eddig minden szépen alakul, egészen addig, amíg megjelenik egy német romboló, és a mélységi bombáival, taccsra vágja a tengeralattjárónkat, nincs rádió, a víz ömlik be a rakodótérbe, és a szállítmányunk tartalma is ki szabadult. A játéksorán közel 40 helyszínen, oldhatjuk meg a logikai feladatokat, melyek, közelről sem egyszerűek, de mindenképpen jól kigondoltak. A grafika a maga idejében megállta a helyét, de még mindig azt mondhatjuk, hogy nagyon részletesen megrajzolt. Alapvetően point and click játékról van szó, de gyakran megesik, hogy a reflexeinkre kell hagyatkozni. A hangokat és a zenéket nagyon eltalálták, jól illenek a játék stílusához.

Aki kedveli a kalandjátékokat és szereti az érdekes, néhol rémisztő történeteket, azoknak bátran ajánlom ezt a pc játékot.

  
Iktatva: Kaland Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Csatlakozz a beszélgetéshez!
PC játékok 2012