Cikkek a(z) Kaland és PC játékok kategóriából

Lételemed a kaland? Az érdekes, misztikus, vagy akár a félelmetes történetek? Ebben a kategóriában megtalálhatod ezeket a játékokat, melyek, a képzeleted legvégső bugyraiba is elvihetnek. Rengeteg karakter, konfliktus, és megoldandó rejtély vár ha ide kattintasz.

Botanicula egy fa életének a megmentése

Botanicula egy fa életének a megmentése

Talán többeknek is ismerősen csenghet az Amanita Design fejlesztői csapat neve. Pontosan, jó helyen jártok, ugyanis hozzájuk köthető a méltán híres, kis kaland játék a Machinarium, vagy éppen a Samorost. A magasra helyezett lécet, bizony nem könnyű feladat túlszárnyalni, most azonban úgy érzem, hogy megint olyan számítógépes játékot alkottak a srácok, melyre… Tovább: Botanicula egy fa életének a megmentése»

Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!

Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!

Kalandjátékosok figyelem, megérkezett a Black Mirror trilógia befejező része. A történet pontosan ott, folytatódik, ahol az előző rész abba maradt, így a friss játékosoknak érdemes, kijátszani az első kettő részt is. Darren Michaels egy fáklyával a kezében rohan az erdőben, aztán véres emléképek villanak fel, rituálék, barlangok, lávába zuhant emberek. Valahol… Tovább: Black Mirror 3 A rettegésháza újra üzemel!»

Silent Hill: Downpour túlélni a gonoszt

Silent Hill: Downpour túlélni a gonoszt

Új Silent Hill rész jelent meg Downpour néven. A horror játék szerelmesei fellélegezhetnek, na jó ez picit paradox, szóval, örülhetnek, mert a játék, és a fejlesztők is visszakanyarodtak a jól megszokott klasszikus silent hill stílushoz, és megpróbáltak hűek maradni, az eredeti trilógiához. Murphy Pendelton története most is érdekesen alakul, és… Tovább: Silent Hill: Downpour túlélni a gonoszt»

Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja

Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja

Talán mindenkinek rémlik, még a Lost sorozat, annak idején szinte minden nézettségi rekordot megdöntött, emberek milliót láncolva hétről hétre a televízió elé. Ezek után szinte várható volt, hogy előbb utóbb, a sorozatból számítógépes kaland  játék készül, ami végül nem is lett olyan rossz, sőt! A történet valahol ott kezdődik, ahol a sorozat… Tovább: Lost: Via Domus egy sikeres sorozat adaptációja»

Darkspore ízig vérig akció-szerepjáték

Darkspore ízig vérig akció-szerepjáték

Hatalmas dobás volt a Maxis fejlesztői csapatától, az anno megjelent Spore nevű játék, amit műfajilag nem is igazán lehet behatárolni. Most is valami hasonlóról van szó, csak egy kicsit sötétebb köntösbe bújtatva. A srácok hamar rájöttek, hogy a Spore-nak második részt készíteni teljesen értelmetlen, ezért új alapokra helyezték a pc játékot. A… Tovább: Darkspore ízig vérig akció-szerepjáték»

Trine 2 újra vár minket a mesevilág

Trine 2 újra vár minket a mesevilág

2 évvel ezelőtt a Frozenbyte nevű finn csapat, piacra dobta, az akkori év legkülönlegesebb látványvilággal megálmodott játékot a Trine-t. A pc játékból akkoriban 400 ezer darab fogyott el, és most úgy néz ki, hogy megjött a második része is. A játék grafikája, csodálatos, egy élő, és mozgó mesevilág az egész…. Tovább: Trine 2 újra vár minket a mesevilág»

Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában

Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában

Q.U.B.E. azaz Questionable Understanding of  Block Extrusion, a játék alapvetően egy logikai FPS, talán még ilyen sem volt a Portal megjelenése óta. Ha valakinek, most a cím azonos horror film jutott eszébe, gyorsan felejtse el, mert most teljesen másról lesz szó. Miről is szól a játék? Történetre ne nagyon számítsunk, mert az… Tovább: Q.U.B.E. kocka jaték kockáknak FPS formájában»

Limbo avagy a pokol tornácán

Limbo avagy a pokol tornácán

Sokaknak ismerős lehet maga a limbo szó, de most nem a táncra kell gondolni, annál sokkal sötétebb és mélyebb dologra. A keresztény hitvallásban a limbo, annyit tesz, hogy a pokol tornáca. Új játék indításával, látszólag, nem történik semmi, aztán egy ismeretlen kisfiú kel fel a földről, akiről szinte semmit nem tudunk, ki ő,… Tovább: Limbo avagy a pokol tornácán»

Spore hozd létre a saját univerzumodat

Spore hozd létre a saját univerzumodat

A Maxis fejlesztői csapata egy újabb remek játékkal állt elő. A Spore névre keresztelt játék, több különböző műfajt is magába olvaszt, így került bele, stratégia, kaland, lövöldözés, karakterfejlődés. A játék kezdetén, egysejtű, kis mikrobát kell létrehoznunk, minden tulajdonságát mi alakíthatjuk ki, hogy hogyan nézzen ki, növény esetleg húsevő, legyen. Miután ezzel megvagyunk, bele is vethetjük magunkat, az ősi… Tovább: Spore hozd létre a saját univerzumodat»

Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva

Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva

Ma egy igazán kedves kalandjátékot szeretnék bemutatni, a cseh fejlesztésű Machinariumot. A játék saját pénzből készült, ez meg is látszik rajta, a fejlesztők mertek, szabadon, és kreatívan gondolkodni. Már az első pillantásra magával ragad a játék hangulata, és a látványa is. Egy nagyon szerethető kis robottal ismerkedhetünk meg, akitől elszakították… Tovább: Machinarium robot szerelem kalandjátékba bújtatva»

PC játékok 2012